Přejít k obsahu webu

Pohanství, HateFree a nenávist

13 října, 2016
tags:

hate-free-2711395-img-rx202016-v1Vážení a milí čtenáři a pohané, pokud jste dostatečně „HateFreee“  (to jest, pokud nepoužíváte mozek) raději to nečtěte. Pokud ale svůj mozek používáte, zkuste dát těmto řádkům šanci.  Žijeme ve zvláštní době: Někdy to vypadá, jako by vznikla jakási objednávka „z hora“ na to, aby bylo těm „dole“ (tedy obyčejným daňovým poplatníkům) v Čechách i Evropě do hlav tlučeno, že je třeba se stydět za to, že jste bílý heterosexuál, který chodí pět dnů v týdnu do práce, nebarvíte si hlavu, nefetujete, žijete rodinným životem, platíte daně, jste vlastenec, nebydlíte ve squatu, máte rád svůj národ , svou kulturu a rádi byste, aby Evropa zůstala evropskou. Jo a taky vám musí být hanba za to, že nechápete, že to s vámi myslí soudruzi z Bruselu moc dobře…

Tuhle jsem šel z fabriky, počítal svůj výdělek a koukám, že před panelákem stojí hlouček mládeže v zelených a černých tričkách. Říkám si, asi nějaké studentské sportovní družstvo přesvědčuje, aby občané našeho městečka zašli do místní haly na nějaký zápas. Ale mýlil jsem se: Šlo o volební agitačku ze(b)lených a pirátů. Agitujícím mládežníkům bylo v průměru asi tak devatenáct let, byli genderově správně napůl – tři kluci (teda podle účesů si nejsem moc jist, to víte, doba je nejistá a pohlaví taky) a tři holky. Měli takový přenosný stánek s letáčky, plackami greennazi a bukanýrů – eeee, pardon, pirátů. Když uviděli, jak kolem prochází příslušník dělnické třídy v montérkách, jali se mne pěkně po svazácku přesvědčovat, koho mám volit.

hate-11350651_450463181796102_7793922785898954922_nChvilku jsem je s úžasem poslouchal, a koukám, že na stolečku nemají jen placky svých partají, ale i ty nechvalně proslulé HateFree Culture. A protože jsem vyznavač  Óðina – a tudíž pohan škodolibý – rozhodl jsem se s Stopnickýjugend  podiskutovat, když už mne zastavili. Nejdříve jsem se zeptal, kde chlapci a děvčata pracují. Nastalo mlčení… Pak jedna slečna pravila, že jsou studenti. Hm… to není nic špatného. povídám, naše země přece potřebuje další generaci lékařů, strojních a stavebních inženýrů, farmaceutů, agronomů, geodetů atd. Slečna (asi byla jejich mluvčí, kluci mlčeli jak zařezaní) na to nesměle pípla, že studuje „filozofii“. Já na to, že se do ní občas začtu taky, třeba do Aristotela nebo Nietzscheho a že myšlenky amerického revolucionáře Thomase Painea jsou mi hodně blízké. Slečna se začala mírně potit. Tak jsem tedy přešel k tomu, co mi jako nabízejí: Proč bych měl tedy volit zelené a piráty? Slečna povídá: „Protože naše strany vám zajistí svobodné používání internetu, důkladnou ekologickou politiku a dotace z EU budou rozdělovány spravedlivě.“  Hm… copak o to, stáhnout si zadarmo film, a neplatit žádné poplatky, to mi Babiš nenabídne. Ekologicky mi to snad myslí, takže pokud je tohle (až na tu hlášku o dotacích – kterou má v programu snad každá „proevropská“ strana) jejich program, určitě se někdo chytne a tyhle volby neprojedou, jak se jim stává běžně. Tak jo, přitvrdíme, říkám si. Zeptal jsem se tedy na to, proč mají na stánku taky ty placky HateFre? A teď to, vážení, začalo:

Slečna už pochopila, že si její činnosti moc nevážím. A že prý teda takhle (pokusím se citovat): „HateFree je projekt zaměřený proti nenávisti všeho druhu, rasismu, anticiganismu (tenhle pojem je pro mne novinka), homofobii a vůbec xenofobii v naší společnosti. Ale s naší volební kampaní nemá nic společného, jen sdílíme stejné hodnoty.“  Hm… Tak to je pecka, povídám a jste i pro genderovou vyváženost? Slečně se zablesklo v očích:“No samozřejmě!!! Ženy by měly mít v zaměstnání stejné podmínky, jako muži!“ Bezva, povídám, to by mohlo zajímat majitele továrny, kde pracuju, určitě bude rád, když se mu bude do práce hlásit více svářeček, soustružnic, frézařek, zámečnic a podobně… Odpověď, jak překvapivě, nepřišla. Za to jsem se dočkal otázky, že jako o co mi jde.  Já na to, že mne zajímá, jak se staví k náboženství, protože jsem pohan, a jak jistě chápou, těžko proto mohu volit KDU-ČSL. Slečna pravila, že prý jsou piráti i zelení pro naprostou náboženskou toleranci a že každý má právo si věřit v co chce. Já na to, jak se staví k tomu, když někdo začne svým sousedům tlačit do hlavy svou víru násilím, jak se k tomu jejich partaje postaví? Děvče: „Ano! Náckové nesmějí dostat žádnou šanci!“  Hm… to je sice pěkné, ale „náckové“ tak nějak svoje náboženství, doufám, nikomu netlačí. Co třeba islám? „Uprchlíkům je třeba pomoci!!!“, povídá razantně slečna. Jo? A jak si to představujete, ptám se. „Evropa je dost bohatá, aby mohla pomoci, ti lidé to potřebují!!“. No pecka, jako daňový poplatník mám na to jistě každý měsíc ze mzdy něco strženo a co vy? Vám také jistě stát z vašich daní něco strhává na tu „pomoc“, že? Nebo přispíváte na nějaké konto dobrovolně z toho, co vyděláte? „My jsme studenti, my ještě přece nepracujeme!“  Tahle odpověď mě tedy fakt dostala do kolen.

hatefree-14469633_557217347797959_7541346800577619885_nZajímavé na celém dialogu bylo to, že zbylých pět svazáků zarytě mlčelo, asi nebyli náležitě proškoleni. Původně jsem se o islámu vůbec nechtěl bavit, ale když už to soudružka svazačka nakousla, zeptal jsem se, jak vidí školství v Íránu, jak se dívá na to, že je to muslimská země, kde v poměru k ostatním islámským státům, studuje nejvíce žen na vysokých školách, a že nás přesto Systém straší s tím, jak moc je „Írán nepřítel“. Slečna na to, že ona spíše podporuje uprchlíky u nás, než v Iráku (fakt řekla, „v Iráku“ – nekecám). Já na to, jak je podporuje, když u nás podle statistik vlastně skoro žádní nejsou a zůstat tu nechtějí? „No přece tady tímhle!“ Už poněkud rozhořčeně a vztekle rozhodila rukama směrem ke stánku. „A mám pocit, že vy si ze mne děláte akorát srandu! A vůbec nás nechcete volit, že jo?!“. Na to jsem pravil, že je skutečně volit nechci. Slečna: „Tak proč nás tady už půl hodiny zdržujete?!“  Já: „No proto, že jste mne zastavili.“ Slečna už poněkud nepříčetně s pěnou u úst: „Podle toho kladiva (na krku nosím Thorovo kladivo) budeš asi taky pěknej primitivní nácek!!!“  Tady už jsem se začal opravdu nepokrytě smát  ☺ . V tom jsem si všiml, že se k nám blíží můj soused, pan Čálek.  Pan Čálek je důchodce, člen a dlouholetý volič KSČM. Ha! To by mohlo být velice zajímavé, jak si bude rozumět staromarxista s neomarxisty? No… Pan Čálek, stylově oblečen do bílého tílka, tepláků a ponožek v sandálech, se rozběhl nakvašen ke stánku černozeleného gangu a začal na ně řvát něco o debilech a „koukejte si to zbalit a mazejte vocaď nebo budete koukat!“  Protože jsem pohan klidný a mírumilovný, šel jsem radši domů, nechci mít žádné oplejtačky, že  ☺ . Ať si to soudruzi vyřídí mezi sebou, koneckonců – Stalin se taky s Trockým trochu nepohodl, jak víme z historie.

hate-free-13731507_1076031659143600_559399983299775258_nA teď trochu vážně. Od slečny jsem se vlastně dozvěděl, že jsem „nácek“, „primitiv“ a že Thorovo kladivo je toho poznávacím znamením… To je velice zajímavá generalizace, která mne nutí také trochu „generalizovat“: Mám neodbytný pocit, že stoupenci HateFree a zmíněných partají nemají ani ty nejmenší znalosti z historie, ale ani ze zeměpisu. Že jsou vůbec všeobecně mimo realitu. Ale holt jim za to někdo platí, přece nemůžou být tak hloupí, že by to dělali všechno zadarmo? Možná, že jde o kombinaci obojího. Nebo jde o tzv. „užitečné idioty“? Ale staré přísloví říká, že „za blbost se platí“. Jenže tady bychom mohli za jejich blbost zaplatit všichni. Žiju na malém městě, je tu celkem klid. Pár hospod, kde si můžete dát knedlo, zelo, vepřo a nikdo před nimi neřve, že „islám to zakazuje!“. Holky tu chodí v minisukních a žádný imám jim do toho nekecá. Možná je to ta naše „zaprděná maloměštácká xenofobní čecháčkovská společnost, plná nenávisti k cizímu“, ale máme to tady tak rádi a líbí se nám to.  Znáte kultovní německou kapelu Böhse Onkelz a jejich hit Keine Amnestie für MTV ? Možná by stálo za to, aby to bylo přezpíváno na Keine Amnestie für HateFree.

Fotografie: Lidová tvořivost na Internetu.

komentářů 31 leave one →
  1. Pája permalink
    11 dubna, 2017 10:52 am

    Tolerantní společnost je fajn, ale…dá se provozovat jen s tolerantními lidmi – a to muslimští imigranti tedy nejsou. Nevidím důvod proč být tolerantní k někomu, kdo mé tolerance jen zneužije a pak mi uřízne hlavu, protože nejsem Muslim.

  2. Pája permalink
    11 dubna, 2017 10:51 am

    Tolerantní společnost je fajn, ale…dá se provozovat jen s tolerantními lidmi – a to muslimští imigranti tedy nejsou. Nevidím důvod proč být tolerantní k někomu, kdo mé tolerance jen zneužije a pak mi uřízne hlavu, protože nejsem Muslim.

  3. el Coyote permalink
    29 prosince, 2016 2:42 am

    Prašť havloida – posílíš mír :o)

  4. Halvar permalink
    24 prosince, 2016 7:53 pm

    Nádherný článek.

  5. Lucca permalink
    21 prosince, 2016 9:53 am

    Ahoj, jsem pohanka, lesba a myslím si, že lidé by se lidé měli obecně trochu uklidnit, řešit jen to, co je opravdu důležité. Jak všichni možní aktivisté, kteří mají občas pocit, že se musí pomáhat i těm, kteří i pomoc nestojí nebo jí zneužívají, ale i my Češi, jelikož občas rádi generalizujeme a svalujeme svoje vlastní problémy a mindráky na druhé. Stačí více naslouchat, respektovat názor, nikomu ho nenutit a když si náhodou nerozumíme, tak si popřát pěkný den a rozloučit se, mně to docela funguje.

  6. Hrobař permalink
    15 října, 2016 6:55 pm

    Pěkný článek. Až teda na to že Piráti a Zelení jsou pravice a ne neomarxisti. Ale to je v zásadně uplně jedno protože to co článek popisuje nesouvisí s politickou orientací ale s tím jaké vymívání mozků panuje na vysokých školách. Tihle mladí bojují za to co považují za správně, protože jim někdo řekl že je to správné a nikdy je ani nenapadlo to zpochybnit.
    Mladí jsou v tomto věku velice tvární. Chtějí budovat lepší svět ale přitom ještě nic nezažili a nic o reálném světě nevědí. Dost často následují toho kdo je odchytne jako první.

    • 16 října, 2016 3:36 pm

      A co že, je na politice soudruha Stropnického „pravicové“? Nebo na „velkém učiteli“ soudruha Lišky – soudruhu Danielu Cohnovi-Benditovi, onomu „hlasu“ francouzských a německých zelených?

      • Hrobař permalink
        16 října, 2016 4:23 pm

        To že cpeš všude označení soudruh zní jako by jsi měl s minulím režimem nějaké vážně nevyřešené problémy. To vám zabavili majetky nebo co? No snad tě potěší že ten režim je už nějakou dobu pryč a mi žijeme v Demokratické Republice.
        Ty kraviny které dnešní mládež dělá těžko házet na Stalinské Komunisty. Naopak, je to nežádoucí zakrývání podstaty problému. Jedno jestli na pravo nebo nalevo, společnost jako celek stojí na špatných hodnotových základech.

      • 16 října, 2016 4:46 pm

        Hele, ideologická koncepce SZ je jasná, jejich vůdci to říkají stejně jasně… Více se tedy o tom nemá cenu bavit, pokud nevíš, kdo je šéfideolog evropských zelených Cohn-Bendit, tak si o něm a hlavně od něj něco přečti. Do té doby považuju tuhle debatu za uzavřenou.

      • Hrobař permalink
        16 října, 2016 7:00 pm

        Já tu ale taky nedebatuju o ideologii zelených ale o krizy hodnot mladé generace. O tom snad ten článek byl, ne? Nebo šlo jen o to zanadávat si na zelené a piráty? Nic proti, taky je nemusím, ale já to pochopil jinak.

    • 16 října, 2016 7:10 pm

      Ne, tohle opravdu není o „krizi hodnot mladé generace“ a už vůbec ne o nějaké „pravicovosti“ zelených – tu u SZ vidíš ty, ale já už fakt nechci vědět, kdes ji tam viděl 🙂

      • Hrobař permalink
        16 října, 2016 7:27 pm

        Nečekal jsem že politická orientace zelených bude tak citlivé téma. Zvlášť když je ani jeden nevolíme a volit nebudeme. Ty sám jsi zjevně pravičák takže tě možná urazilo že něco tak fuj jako zelení by mohli patřit do tvého týmu. To se ani nedivím. Ale na tom opravdu nesejde. Nežijeme v zemi dvou stran. Já sám jsem levičák a rozhodně si nemyslím že všichni na levici jsou svatí. Namátkově třeba to jak KSČM otevřeně podporuje Rusko a haní NATO už hraničí s kolaborací.

        Když tedy článek nebyl o tom jakou jsou ti mladí dnes pitomí tak o čem teda byl?

      • 16 října, 2016 7:37 pm

        Já jsem socialista-nemarxista. Tenhle článek není „o pitomosti mladých“ nebo „starých“. Ale co v něm kdo hodlá najít, to už nechám na každém čtenáři. Snad jen už k úplnému závěru dodám, že odkaz na onu kapelu tam je zcela konkrétně a naprosto cíleně.

  7. 15 října, 2016 9:43 am

    Často si kladu otázku, jaký morální bankrot má za sebou takový jedinec, že má tu drzost o sobě tvrdit, že je „antifašista“… Je to plivanec do tváře těm pár československým veteránům od Tobruku, kteří ještě žijí… To byli a jsou skuteční antifašisté, oni proti Italům opravdu bojovali.

    • Kryserka permalink
      17 října, 2016 4:22 pm

      Ty jsi ale korunovaný hňup, Hrobaři! Táhni zpátky do hrobu, a nejlíp emerického, ty kolaborantský sráči.

  8. ledňák permalink
    15 října, 2016 6:45 am

    Ahoj všem, tak mám pocit, že jsme opět v době popsané v jedné knize co jsem četl před dvaceti lety. tam to autor knihy vystihl slovy hlavního hrdiny: „zase ve sračkách, a zase až po uši“.
    Připadá mi to, že se již po několikáté vrací propaganda tisíckrát opakované lži stávající se pravdou.

  9. Anonymní permalink
    14 října, 2016 7:36 am

    Souhlasím s vámi, myslím, že Strana zelených se stala nevolitelnou právě proto, že se na ní nabalili všichni ti falešní aktivisté, kteří umí jen dost hlasitě křičet, jinak to připomíná spíš svazáckou agitaci za minulého režimu.

    • Kryserka permalink
      14 října, 2016 4:51 pm

      Souhlas a ještě víc je pro mne je podobná, kolaborantská, řiťolezecká sebranka sráčů TOP..

  10. Peka permalink
    14 října, 2016 6:40 am

    Zavani to predpojatosti, ale cetlo se to dobre. 🙂

  11. Harog permalink
    13 října, 2016 4:16 pm

    A co na to řekli panu Čálkovi jak je hnal ? 😀 .. Jinak dobrej článek…. U nás naštěstí tyto mrd.ky stánek neměli… Ale valit si to z fabriky a mít u sebe kladivo ovšem né to na krku tak bych jim ten stánek rozložil i s těma debilama

    • Anonymní permalink
      13 října, 2016 5:24 pm

      Nenávist proti těmto exotům není řešení, ale dá se z nich dělat legrace 🙂

      • Perun permalink
        14 října, 2016 7:36 am

        Proti takýmto exotom zvíťazíš len silou. Nemôže sa na ních „mierne“ lebo za to ti ručím, časom vás prevalcujú..

      • Kryserka permalink
        14 října, 2016 4:52 pm

        Škoda facky či plivance, které padnou vedle…toho se držím a už jsem se na jejich účet moc a moc pobavil, a i trochy toho násilí si užil..

  12. karel špaček permalink
    13 října, 2016 3:30 pm

    s autorem stačí nesouhlasit a taky ho doženeš k nenávisti )

    • Pohanskýateista permalink
      13 října, 2016 5:06 pm

      Autora neznám, nemohu soudit, ale tyhle agresivní tlupy politkorektních politruků znám, až moc dobře. 😦

    • Kryserka permalink
      14 října, 2016 4:53 pm

      Splet sis web? Tady nejsou ani Mladí konzervativci, ani Mladí sociální demokraté…

  13. Pohanskýateista permalink
    13 října, 2016 3:14 pm

    Výborný text!!! 🙂 Jak dohnát hejtfrýťáka k nenávisti? Položte mu otázku. 😀 Jen tak dál, kucí.

    • Kryserka permalink
      14 října, 2016 4:54 pm

      Ano, to je záslužná činnost, každá facka havloidovi je příspěvek k obraně Evropy. Dávám zmrdovi rok…

Napsat komentář