Přejít k obsahu webu

O nás

S vědomím důležitosti každého z nás v nekonečném řetězu předků a potomků se hrdě hlásíme k duchovnímu odkazu našich praotců. K odkazu předkřesťanské evropské civilizace, jejíž přírodními zákony inspirované ideje k nám promlouvají stále živým hlasem i v dnešní  „moderní“ době zmrtvělého ducha i těla.

Od počátku lidských dějin si formoval člověk vztah k zemi, přírodě a lidem v rámci svého etnika. Všechna prvotní náboženství, mytologie a světonázory tedy zrcadlí svébytnou představu o jsoucnu z pohledu konkrétního lidu. Jako potomci svých předků chceme na tyto naše kořeny navázat –  poznat moudrost dávných Evropanů, osvojit si jejich hodnoty a sami k této tradici přispět vlastním dílem, abychom ji jako posvátné dědictví předali dalším pokolením. Jsme přesvědčeni, že tento etnický koncept v rámci náboženské filosofie i uspořádání společnosti je nejpřirozenějším předpokladem k dosažení harmonicky fungující pospolitosti i spokojenému životu jejích jednotlivých členů.

K tomuto ideálu směřujeme a pro jeho dosažení vytvořili jsme tento Pohanský kruh.

One Comment leave one →
  1. Láďa Logaj permalink
    14 května, 2016 8:08 pm

    Zajímavé informace a bohužel zapomenuté znalosti a.vědomosti našich.předků, spojených s přírodou a následně zdeformovanych systémem …..

Napsat komentář