Přejít k obsahu webu

Thulská perspektiva

18 července, 2013

Po pročtení některých komentářů a jistém zvažování se domnívám, že nejlepší je ustanovit, že filosofie, náboženství, ideologie, životní postoj, tradice, světonázor a duchovno, které se na tomto blogu vyjadřují, se od nynějska charakterizuje jako Ôðalism (odalismus). Většinu těchto výkladů evropského pohanství zdarma naleznete pouze zde na tomto blogu;  pokud je naleznete kdekoliv jinde, odpovědná osoba určitě uvedla tento blog či SRAS jako zdroj  (což je samozřejmě naprosto skvělé). Přirozeně, nevztahuje se to na všechno na tomto blogu, ale platí to o všem, co se týká pohanství, které se běžně nenalézá v knihách (kromě SRAS). Jako např. toto [česky] a toto. Pokud pochybujete o pravdivosti toho, co říkám, vyzvu vás, abyste prohledali každou knihu a každý archiv, online či skutečný, a uvidíte, zda dokážete najít důkaz o opaku. Nenaleznete.

Důvodem, proč to tvrdím a proč na to kladu takový důraz, je , že si přeji definovat tyto výklady a názory jako čistě odalské a jako součást ôðalismu (vyslovované jako «Othalism», s th  jako u anglického that) anebo ôþalismu (vyslovované jako «Othalism», s th  jako v anglickém thing).

Můžete s mými výklady souhlasit nebo můžete nesouhlasit, nebo můžete počkat a uvidíte, než se rozhodnete, ale pokud souhlasíte , vaši verzi pohanství můžete definovat jako ôðalismus (odalismus).

Ôðalismus není jen nacionalismus, není jen pohanské náboženství, není jen ideologie, není jen duchovno, není jen ekologie, není jen filosofie, není jen militarismus, není jen skutečná demokracie, není jen tradice; je to vše výše zmíněné – a toto činí jeho význam zřetelně odlišný od významu každého jednoho z výrazů výše.

Mám tímto ambice  čistě prostřednictvím argumentace a ukazováním pravdy získat Evropany pro ôðalismus jakožto politicko-duchovní náboženství, podněcující skutečné osvobozenecké hnutí v Evropě. Tímto, a domnívám se, že pouze tímto, dokážeme nadobro vypudit z Evropy židokřesťanské temno a proměnit náš milovaný světadíl znovu v opravdovou Evropu.

Každá jiskérka dokáže proměnit suché dřevo v oheň, ale my nemáme pouze jiskru, ale přímo řeřavé uhlíky našich předků, které dosud žhnou pod popelem Evropy. Vše, co potřebujeme, je přiložit suché roští a větve a  změní se v divoký, zuřivý, bouřící evropský oheň, z něhož vzešly. S tímto ohněm dokážeme Evropu znovu zahřát a osvítit, a změnit ji v to, co může a měla by být – a nadobro můžeme vypudit židokřesťanské temno. Toto je teprve začátek. HailaR WôðanaR! 

Varg Vikernes

10. 2. 2013

Přeloženo z: www.ancestralcult.com

komentářů 5 leave one →
  1. whitegolfer permalink
    21 července, 2013 11:24 am

    Když přihlédnu k tomu, co se v republice na některých místech děje, řekl bych, že je to stát, který z lidí dělá vlky…..

  2. 20 července, 2013 6:53 pm

    Náš čas přijde. Vlci již vyjí v lesích.

  3. 19 července, 2013 4:31 pm

    Máš pravdu, Whitegolfere, ale někteří jedinci jsou naštěstí stále dostatečně naivní, aby se i za stávajícího stavu věcí snažili určité hodnoty prosazovat 🙂

    • whitegolfer permalink
      20 července, 2013 2:53 pm

      Takže jsem asi ještě pořád naivní… ´=))

  4. whitegolfer permalink
    19 července, 2013 3:51 pm

    Problém je, že většina lidí na nějaké „jiskérky“ úplně kašle a raději následuje dav. Ale i tak stojí zato alespoň to zkusit než bude pozdě…..

Napsat komentář